Site-ul CadouriBune.md, denumit în continuare “ CadouriBune.md”, este deținut și administrat de Întreprinderea Individuală Guzun Andrei , având următoarele date de identificare: Cod Unic de Înregistrare 1013600039520 înregistrată la Camera Înregistrării de Stat și cu sediul în Or. Criuleni, str. Biruința 29/B 30, MD-4801, Republica Moldova. Tel.: 068 843 428, E-mail: comanda@cadouribune.md.
Navigarea pe site-ul CadouriBune.md urmată de Comandă echivalează cu citirea, înțelegerea și acceptarea termenilor de mai jos de către orice Client.
CadouriBune.md își rezervă dreptul de a schimba și actualiza în orice moment conținutul acestui site, precum și Termenii și condițiile de folosire, fără nici un fel de notificare prealabilă.
În caz de divergență sau neînțelegeri între CadouriBune.md și Client, se vor aplica Termenii și condițiile valabile la momentul, Comenzii.

 1. DEFINIȚII
 2. DREPTURILE DE PROPRIETATE INTELECTUALĂ
 3. EXONERARE DE RĂSPUNDERE
 4. LIMITA ACCESULUI LA SITE
 5. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL
 6. ÎNREGISTRAREA CA UTILIZATOR
 7. PREȚUL
 8. COMANDA
 9. FACTURARE – PLĂTI
 10. GARANTIA
 11. LIVRAREA
 12. CAMPANIILE PROMOȚIONALE
 13. POLITICA DE RETUR
 14. FORȚA MAJORĂ
 15. SOLUȚIONAREA CONFLICTELOR. LEGEA APLICABILĂ
 16. FRAUDA
 17. DISPOZIȚII FINALE

1. DEFINIȚII

Utilizator – orice persoană care vizitează site-ul CadouriBune.md.
Client – persoană fizică / persoană juridică ce efectuează o Comandă.
Produse și Servicii – orice produs sau serviciu menționat în Comandă, care urmează a fi furnizate de către Vânzător, Clientului.
Comanda – un document electronic ce intervine ca formă de comunicare între Vânzător și Client prin care Clientul își exprimă intenția de a achiziționa anumite Produse și Servicii și să facă plată acestora.
Vânzător Întreprinderea Individuală Guzun Andrei , având următoarele date de identificare: Cod Unic de Înregistrare 1013600039520 înregistrată la Camera Înregistrării de Stat și cu sediul în Or. Criuleni, str. Biruința 29/B 30, MD-4801, Republica Moldova. Tel.: 068 843 428, E-mail: comandă@cadouribune.md.
Contract – o Comandă confirmată de către Vânzător, prin care Vânzătorul este de acord să vândă și să livreze Produsele și Serviciile, iar Clientul este de acord să achiziționeze, să primească și să facă plată acestor Produse și Servicii.
Curier – orice persoană de drept public sau privat care prestează servicii de curierat rapid.

2. DREPTURILE DE PROPRIETATE INTELECTUALA

Conținutul site-ului CadouriBune.md: imagini, texte, elemente de grafică web, scripturi, software, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, mărci înregistrate, este integral proprietatea ÎI Guzun Andrei și a furnizorilor săi și este apărat de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de legile privind proprietatea intelectuală și industrială. Folosirea fără acordul ÎI Guzun Andrei a oricăror elemente enumerate mai sus se pedepsește conform legislației în vigoare. CadouriBune.md și logo-ul CadouriBune.md sunt mărci înregistrate ale ÎI Guzun Andrei.
ÎI Guzun Andrei poate oferi Utilizatorului/Clientului, printr-un acord, dreptul de a utiliza sub o formă descrisă, un anumit conținut al site-ului. Acest acord se aplică strict pentru conținutul/conținuturile definite, pe o perioadă stabilită în acord și doar pentru persoană/persoanele cărora li s-a permis utilizarea acestor conținuturi, fără a putea utiliza alte conținuturi ale site-ului CadouriBune.md.
Utilizarea pe CadouriBune.md a oricărui nume de marcă înregistrată nu constituie reclamă pentru compania respectivă. CadouriBune.md nu își asumă responsabilitatea și nu poate fi învinuită pentru pagubele apărute prin folosirea conținutului site-ului.

3. EXONERAREA DE RĂSPUNDERE

ÎI Guzun Andrei  nu garanteaza ca site-ul, serverele pe care este gazduit, sau e-mailurile trimise de la CadouriBune.md sunt fara virusi sau alte componente informatice cu caracter potential daunator, ca nu contine erori, omisiuni, defectiuni, intarzieri sau intreruperi in operare sau transmitere, caderi de linie sau orice alti factori similari. Utilizatorul foloseste site-ul pe riscul propriu, CadouriBune.md fiind liber de orice raspundere pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea sau accesarea/vizitarea site-ului sau ca urmare a utilizarii informatiilor de pe site. ÎI Guzun Andrei nu este raspunzatoare de erorile sau omisiunile care pot interveni in redactarea sau prezentarea materialelor de pe site.    
ÎI Guzun Andrei nu isi asuma responsabilitatea pentru descrierile produselor prezentate pe site-ul CadouriBune.md, acestea fiind puse la dispozitia ÎI Guzun Andrei de catre furnizori. 
Informatiile incluse pe CadouriBune.md au caracter informativ si sunt puse la dispozitie cu buna credinta, din surse pe care Vanzatorul le considera de incredere. In cazul in care vreunul dintre articolele publicate sau orice alta informatie intra sub incidenta Legii privind dreptul de autor si drepturile conexe, Utilizatorul este rugat sa aduca acest fapt la cunostinta Vanzatorului la adresa comanda@cadouribune.md, pentru a putea fi luate masurile legale necesare. 
Parerile exprimate in cuprinsul materialelor care sunt publicate in sectiunile blog literar, comunitate culturala si recenzii sunt asumate in intregime de autorii respectivelor materiale si nu implica responsabilitea solidara a CadouriBune.md. 
CadouriBune.md isi rezerva dreptul de a anula Comenzile pentru Produse si Servicii care sunt afisate pe site ca urmare a unor erori tehnice, sau care, din cauza unor erori tehnice prezinta preturi evident eronate/derizorii pentru produse (preturi pe care le poate aprecia ca fiind eronate/derizorii orice cumparator cu un nivel mediu de pregatire). 
CadouriBune.md, in calitate de organizator al campaniilor promotionale, nu isi asuma raspunderea pentru pierderile sau deteriorarile voucherului campaniei, nu este responsabila pentru voucherele falsificate sau deteriorate si isi rezerva dreptul de a anula voucherul utilizat la achizitie ori de a scadea valoarea acestuia din valoarea de rambursat, in cazul returnarii conform legii, a unui produs participant in campania respectiva. 
Orice link-uri catre alte site-uri sunt oferite numai in scopul unei accesibilitati sporite a informatiilor, iar CadouriBune.md nu isi asuma nici o responsabilitate sau raspundere pentru continutul acestor site-uri, pentru produsele sau serviciile promovate sau comercializate prin aceste site-uri.

4. LIMITA ACCESULUI LA SITE

Utilizatorii site-ului CadouriBune.md pot face comentarii si orice alte comunicari, pot sa transmita sugestii, intrebari sau informatii, daca limbajul acestora este civilizat, iar continutul comunicarilor nu este ilegal, obscen, amenintator, defaimator, nu tulbura in nici un fel viata privata a altor persoane, nu incalca drepturile de proprietate intelectuala, nu contine virusi, nu serveste unor campanii de promovare care nu au legatura cu CadouriBune.md, nu sunt e-mailuri in masa ori orice alta forma de spam. Persoanele care vor utiliza o adresa falsa de e-mail ori vor transmite mesaje electronice sau orice alte comunicari in numele unei alte persoane fizice sau juridice ori in numele oricarei alte entitati vor fi raportate organelor abilitate. CadouriBune.md nu isi asuma responsabilitatea si nici nu va putea fi obligata la nici un fel de despagubiri pentru orice fel de daune produse de astfel de comunicari. 

In cazul trimiterii sau afisarii unor materiale/documente care implica texte, replici, recenzii etc, formulate de Utilizatori, se considera ca respectivul Utilizator garanteaza originalitatea lor si acorda CadouriBune.md si afiliatilor/asociatilor sai dreptul neexclusiv, nelimitat, gratuit, irevocabil si retransmisibil de a folosi, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, crea opere derivate, precum si dreptul de a distribui, de a prezenta aceste continuturi oriunde in lume, prin orice mijloace. Utilizatorul garanteaza ca are toate drepturile asupra continutului pe care il afiseaza sau il transmite pe site, prin orice modalitate, astfel incat, prin folosirea acestui continut, sa nu cauzeze prejudicii niciunei terte entitati fizice sau juridice.

5. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Categoriile de date personale prelucrate sunt: numele si prenumele, sexul, data si locul nasterii, datele din actele de stare civila, telefon/fax, adresa (domiciliu/resedinta), e-mail, profesie, loc de munca, formare profesionala, situatie familiala, situatie economico-financiara, date privind bunurile detinute, obisnuinte/preferinte/comportament, imagine, voce, date de geolocalizare/date de trafic. 
Atunci cand un Utilizator isi creeaza un cont pe CadouriBune.md, va primi comunicari comerciale (dacă vor exista) din partea CadouriBune.md doar in masura in care si-a dat consimtamantul expres, selectand optiunea corespunzatoare. 
Datele colectate cu privire la newslettere si alerte sunt confidentiale. CadouriBune.md va putea selecta Utilizatorii carora le va trimite newslettere si alerte. 
Conform prevederilor Legii nr. 133 din 08.07.2011 privind protecţia datelor cu caracter personal, CadouriBune.md garantează o protecţie maximă a datelor personale ale Clienţilor impotriva distrugerii, modificarii, blocării, copierii, răspîndirii, precum şi asupra altor acţiuni ilicite de natură să aducă atingere drepturilor acestora. Astfel, CadouriBune.md prelucrează în conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate datele personale furnizate de Utilizatori.
Scopul colectarii datelor cu caracter personal este: gestiune economico-financiara, reclama, marketing, publicitate, statistica, servicii de comunicatii electronice, informarea Clientilor privind situatia contului lor de pe CadouriBune.md, informarea Clientilor privind evolutia si starea Comenzilor. 
Completarea de catre Utilizatori a formularelor pe site echivaleaza cu acceptarea neconditionata ca aceste date sa fie incluse in baza de date a CadouriBune.md si cu utilizarea si prelucrarea de catre CadouriBune.md, afiliatii si colaboratorii acestora pentru desfasurarea activitatilor enumerate mai sus, inclusiv, dar nelimitandu-se la furnizori de servicii de servicii de marketing, curierat, servicii de plata / bancare. 
Clientii beneficiază de drepturile prevazute de Legea nr. 133 din 08.07.2011 privind protecţia datelor cu caracter personal, respectiv, dreptul de informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de se adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor sale. Clientii au dreptul de a solicita stergerea totala sau partiala a datelor cu caracter personal. Clientul poate solicita oricare dintre drepturile enumerate mai sus in baza unei cereri scrise, semnate si datate, inaintata catre sediul ÎI Guzun Andrei.
Refuzul furnizarii acestor date determina imposibilitatea onorarii Comenzilor. 
In cazul in care Clientul isi modifica prin utilizarea formularelor de pe site datele personale livrate deja catre CadouriBune.md si exista Comenzi in derulare, Comenzile isi pastreaza datele de la momentul plasarii Comenzii iar livrarea produselor se va face luandu-se in considerare datele nou modificate. 
CadouriBune.md nu solicita Utilizatorilor sai prin niciun mijloc de comunicare (telefon/e-mail etc) informatii confidentiale, date despre conturi bancare, parole personale etc. In cazul in care Utilizatorul le divulga unor terti, acesta poarta intreaga responsabilitate pentru actiunile sale. Astfel, in cazuri de divulgare de astfel de date, Utilizatorul nu poate tine raspunzator pe CadouriBune.md pentru niciun fel de prejudiciu.
Operatorii, administratorii şi/sau proprietarii acestui site nu pot fi făcuţi nici material nici sub altă formă, direct sau indirect, responsabili pentru cele sus menţionate.

6. INREGISTRAREA CA UTILIZATOR

Pentru crearea unui cont pe site-ul CadouriBune.md, Utilizatorul este obligat sa foloseasca o adresa de e-mail valida. CadouriBune.md poate refuza cererea de inregistrare in situatiile in care constata ca a utilizat informatii neconforme cu realitatea sau foloseste serviciile intr-un mod neconform cu uzantele normale.

7. PRETUL

Pretul final platit de Client este format din pretul produsului + cheltuielile de expeditie si/sau incasare aferente. Preturile de livrare sunt detaliate pe site. 
Toate preturile aferente produselor si serviciilor comercializate prin intermediul site-ului CadouriBune.md sunt exprimate in Lei.

8. COMANDA

Prin finalizarea Comenzii Clientul garanteaza ca toate datele furnizate sunt reale si corecte, in caz contrar ar putea suporta consecintele acestor erori (Comanda intarziata, transmisa gresit etc). 
CadouriBune.md nu poate fi tras la raspundere pentru informatii introduse eronat, din care pot decurge intarzieri de livrare. In acest context, toate taxele de transport efectuat in vederea reexpedierii Comenzii vor cadea in sarcina Clientului. 
Prin finalizarea Comenzii, Clientul se declara de acord ca un reprezentant CadouriBune.md sa il contacteze prin orice mijloc disponibil convenit de catre Parti (e-mail/telefon) pentru confirmarea personala a Comenzii. 
(Acest e-mail este doar o confirmare de primire a solicitării de comandă din partea dvs. Contractul dvs. de a cumpăra aceste produse nu este încheiat complet până când nu vom trimite un e-mail care vă anunță că produsele au fost expediate.) 
Pentru confortul si siguranta Clientului, exista optiunea ca timp de 30 de minute dupa plasarea unei Comenzi de a renunta la Comanda. Astfel, daca Utilizatorul care a plasat o Comanda din greseala sau a revenit asupra deciziei, Comanda se poate anula in 30 de minute dupa plasarea ei. In cazul platilor facute cu cardul, suma de plata finala se va retrage din contul Clientului doar la finalul celor 30 de minute. 
CadouriBune.md poate refuza o Comanda in urma unei notificari prealabile adresate Clientului, fara a exista obligatii intre parti si fara ca o parte sa poata pretinde daune, pentru urmatoarele situatii:

 • esuarea / invalidarea tranzactiei online;
 • neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Clientului / a tranzactiei;
 • date incomplete sau incorecte ale Clientului;
 • activitatea Clientului poate produce daune site-ului CadouriBune.md /partenerilor;
 • livrari consecutiv esuate;
 • alte motive obiective: in cazul in care Clientul nu garanteaza ca modul de plata este valid si ca nu este obtinut printr-o metoda frauduloasa sau exista suspiciuni cu privire la modalitatea de plata.

Chiar daca a luat toate masurile pentru ca informatia prezentata pe acest site sa fie exacta si corecta, CadouriBune.md nu poate fi raspunzatoare de inexactitati care pot aparea in completarea de catre Client a formularelor din site pentru finalizarea Comenzii. Utilizatorii sunt responsabili pentru evaluarea exactitatii, completitudinii si utilitatii informatiilor furnizate in cadrul formularelor disponibile pe acest site. 
In anumite situatii si pentru motive justificate, CadouriBune.md isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor si/sau Serviciilor din Comanda. In aceste situatii CadouriBune.md va anunta Clientul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului la efectuarea Comenzii si va returna suma achitata. 
Contractul se considera incheiat intre Client si CadouriBune.md in momentul primirii de catre Client de la CadouriBune.md, prin intermediul postei electronice si/sau SMS a notificarii de expediere a Comenzii.  In cazul in care un Bun si/sau Serviciu comandat de catre Client nu poate fi livrat de catre CadouriBune.md, ne obligam sa informam Clientul asupra acestui fapt si sa returnam in contul Clientului contravaloarea Bunului si/sau Serviciului, in termen de maxim 14 zile de la data la care CadouriBune.md a luat la cunostinta acest fapt sau de la data la care Clientul si-a exprimat in mod expres intentia de reziliere a Contractului.

9. FACTURARE – PLATI

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Client o factura pentru Produsele si Serviciile livrate, obligatia Clientului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.  Plata se poate face online (card bancar) sau ramburs.

10. GARANTIA

Pentru produsele achizitionate din magazinul online CadouriBune.md se asigura garantie in conformitate cu legislatia in vigoare a Republicii Moldova. 
Pentru a beneficia de garantie, Clientul are urmatoarele obligatii:

 • produsul sa fi fost cumparat de la CadouriBune.md si folosit numai in scopul pentru care a fost conceput;

 Toate celelalte prevederi cuprinse in legislatia in vigoare, referitoare la garantarea produselor vandute, sunt valabile. Drepturile Clientilor sunt cele prevazute in legislatia in domeniu. Garantia nu se extinde asupra eventualelor daune cauzate de folosirea produsului.

11. LIVRAREA

CLIENTUL are la dispozitie ca modalitate de transport a produselor/serviciilor achizitionate livrarea prin intermediul unei firme de curierat rapid.sau prin intermediul Poștei Moldova. 
Livrarea se poate face doar catre o persoana fizica sau juridica din Republica Moldova.
Data estimata de livrare poate varia in functie de produs, si este afisata in pagina produsului, in pagina de Comanda precum si in e-mailul sau telefonul de confirmare a Comenzii. 
Pentru toate categoriile de produse, termenul maxim de livrare este de 30 de zile de la data confirmarii Comenzii. 
Orice intarziere suplimentara va fi comunicata Clientului si se va agrea cu acesta un nou termen de livrare care nu va putea depasi termenul maxim prevazut mai sus. 
In cazul in care produsele sunt indisponibile (inclusiv in cazul in care pretul sau unele caracteristici ale produselor au suferit modificari ulterioare confirmarii Comenzii ÎI Guzun Andrei va informa Clientul despre indisponibilitate iar sumele pe care acesta le-a achitat vor fi rambursate in termen de 14 zile. Clientul poate confirma modificarile intervenite cu privire la pretul sau caracteristicile produselor, modificand astfel Comanda initiala, iar ÎI Guzun Andrei va livra produsele conform Comenzii astfel modificate. 
Pentru produsele care nu se afla in stoc, Clientul este de acord ca ÎI Guzun Andrei sa livreze un produs cu calitati si pret echivalente cu cele solicitate. Daca Clientul isi exercita dreptul de denuntare unilaterala a contractului in termen de 30 de zile de la primirea produselor, cheltuielile de returnare a produselor sunt in sarcina ÎI Guzun Andrei.
In cazul comenzilor cu ridicare personala, achitate online, este necesar ca persoana care va prelua coletul sa prezinte la punctul de ridicare un act de identitate al persoanei care a inregistrat

11.1 CONDITII DE LIVRARE

La solicitarea CadouriBune.md, clientul va face dovada identitatii sale, daca e necesar prin una sau mai multe acte emise de autoritati oficiale si va comunica numarul de Comanda atribuit de catre Vanzator. 
In cazul in care Clientul se afla in imposibilitatea receptionarii Comenzii in mod personal, Comanda va fi lasata la adresa precizata doar unei persoane cu varsta mai mare de 18 ani si doar in cazul comunicarii catre Curier, a numarului Comenzii. 
Nicio cerere de livrare a unei Comenzi nu va putea fi onorata daca Clientul nu indeplineste conditiile de mai sus. 
Livrarea se considera a fi indeplinita de catre CadouriBune.md, la momentul predarii produselor Comandate catre Client .

11.2 Receptia produselor

Clientul se obliga sa semneze bonul de livrare  prezentat de catre Curier la livrarea produselor comandate, la care este anexat si bonul fiscal ce contine toate informatiile despre produsele livrate (denumire produs, cantitate, pret). Deasemenea, Clientul va verifica daca produsele sunt deteriorate sau daca exista lipsuri, iar eventualele probleme vor fi mentionate in mod olograf pe bonul de livrare, pentru a putea fi luate in considerare. 
Prin semnarea bonului de livrare Clientul recunoaste primirea in bune conditii si in totalitate a produselor Comandate.

12. CAMPANIILE PROMOTIONALE

12.1 CAMPANIILE PROMOȚIONALE

CadouriBune.md stabileste unilateral sau in colaborare cu anumiti furnizori ai sai regulamentele promotiilor si ale concursurilor pe care le organizeaza pe cadouribune.md, acestea fiind publicate exclusiv pe site. promotiile sunt aplicate comenzilor care respecta integral regulile afisate pe site, in perioada de valabilitate clar mentionata si in limita stocului disponibil. cadouribune.md nu garanteaza disponibilitatea pe stoc a produselor pentru intreaga perioada de promotie si poate retrage promotia fara notificare prealabila.

12.2 INTRERUPEREA CAMPANIEI PROMOTIONALE

In cazul unei campanii promotionale oraganizate de CadouriBune.md, acesta, in calitate de organizator isi rezerva dreptul de a intrerupe Campania promotionala oricand pe parcursul desfasurarii acesteia, cu informarea prealabila a consumatorilor prin mijloace de comunicare corespunzatoare (afisare pe site, semnalizare in magazine, etc.). 
Organizatorul isi rezerva dreptul de a modifica oricare din conditiile stabilite in regulamentul campaniei respective, in perioada desfasurarii campaniei, din motive intemeiate, dar nu inainte de a anunta publicul despre aceste modificari.

13. POLITICA DE RETUR. DREPTUL DE REVOCARE

13.1.1. CONDITII DE RETURNARE A PRODUSELOR

SCHIMBARE
Schimburile se pot face între produse de valoare egală sau mai mare. Clientul se obligă să achite cheltuieli de transport (tariful poștal stabilit de Î.S. Poșta Moldovei sau de compania de curierat aleasa). Schimbarea produsului se va face în cel mult 5 zile lucrătoare de la returnarea produsului care urmeaza a fi schimbat. Nu se accepta pentru schimbare produsele care prezintă modificări fizice, ciobiri, zgîrieturi etc.

RETURNARE
Atenție! Produse personalizate(care au fost modificate sau confecționate integral la comanda clientului) nu se pot returna sau schimba, deoarece sunt individuale, si nu pot fi revîndute.
Produsele achiziționate se pot returna în ambalajul original intact și în aceeași stare în care au fost recepționate, în termen de 10 zile lucrătoare de la primire fără penalități si fără invocarea vreunui motiv. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, suma înapoiata nu include cheltuielile de transport(40 lei) în mun. Chișinău. Nu se accepta pentru returnare produsele care prezintă modificări fizice, ciobiri, zgîrieturi etc.
Atenție!! Produse personalizate(care au fost modificate sau confecționate integral la comanda clientului) nu se pot returna sau schimba, deoarece sunt individuale, si nu pot fi revîndute.

PRODUSE PRIMITE CU DEFECTE
În caz în care produsul achiziționat prezintă vicii de fabricație, acesta va fi înlocuit cu un produs alt produs similar, cu condiția notificării telefonice în termen de 12 de ore de la primirea produsului. Clientul poate solicita returnarea contravalorii produsului sau înlocuirea lui. Daca nu este posibilă înlocuirea articolului cu unul identic, se va restitui contravaloarea acestuia.
Atentie! Nu se acceptă returnarea produselor purtate sau spălate
În cazul returnării unui produs fără notificare prealabila, pachetele returnate nu se vor accepta

13.1.2 TERMENE DE RETURNARE A BANILOR

Pentru retururi integrale de comenzi, Clientul primeste banii aferenti produselor returnate in interval de 14 zile calendaristice de la data la care CadouriBune.md este informat de catre Client cu privire la decizia acestuia de a returna produsele. 
Dupa validarea returului, clientul poate primi, la alegere, contravaloarea produselor sub forma unui cupon valoric pe care il va putea folosi in termen de 30 zile de la data confirmarii primirii returului de catre CadouriBune.md. Dupa aceasta data cuponul isi pierde valabilitatea.

13.2 DREPTUL DE REVOCARE

Prin comandarea şi achitarea produsului de pe site, Clientul încheie de fapt un contract încheiat la distanţă cu magazinul online CadouriBune.md.
In conformitate cu prevederile Directivei 2011/83/UE a Parlamentului European şi a Consiliului din  25 octombrie 2011 privind drepturile consumatorilor şi a dispoziţiilor Legii nr. 8 din 26.02.2016 privind drepturile consumatorilor la încheierea contractelor, Clientul are dreptul la revocarea contractului încheiat la distanţă.
Potrivit Legii nr. 8 din 26.02.2016, Clientul beneficiază de dreptul de a revoca contractul, fără a fi nevoit să justifice decizia sa şi fără a suporta alte costuri decît cele prevăzute la art. 12 alin. (3) şi art. 13, in termen de 14 zile incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului
Cheltuielile de returnare sunt suportate de Client. 
Clientul se obliga sa returneze doar acele produse care sunt in aceeasi stare in care au fost livrate (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc. 
CadouriBune.md va rambursa Clientului contravaloarea produsului in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii facute de catre Client catre CadouriBune.md in ceea ce priveste decizia de revocare a contractului. 
CadouriBune.md va putea amana rambursarea contravalorii produsului pana la primirea produsului vandut sau pana la primirea unei dovezi conform careia acesta a fost expediat.
Sunt exceptate de la dreptul de revocare următoarele tipuri de contracte:
a) contractele de prestări servicii, după executarea completă a serviciilor, dacă executarea a început cu acordul prealabil expres al Clientului și după ce acesta a confirmat că a luat cunoștință de faptul că își va pierde dreptul la revocare odată cu executarea completă a contractului de către Vînzător;
b) contractele de furnizare de produse confecționate după specificațiile prezentate de Client sau personalizate în mod clar;

13.3. Exercitarea dreptului de revocare

In cazul in care Clientul solicita revocarea contractului in cadrul termenului legal, şi in cazul in care Comanda este achitata, CadouriBune.md se obliga sa returneze suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii de catre Client in ceea ce priveste deciziei sa de revocare a contractului. Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:

 • pentru Comenzile achitate cu card online ->prin restituire in contul din care a fost efectuata plata;
 • pentru Comenzile achitate cu Op/ramburs/iTransfer/ Card bancar-> prin virament bancar;

Clientul va informa CadouriBune.md in ceea ce priveste intentia sa de revocare a contractului prin instiintare la adresa de e-mail comanda@cadouribune.md sau prin apel la numerele companiei.

14. FORTA MAJORA

Niciuna dintre partile contractuale nu poate fi trasa la raspundere pentru neexecutarea (total/partial) sau executarea cu intarziere a obligatiilor sale, daca acestea au fost cauzate de forta majora. Partile isi vor aduce la cunostita de indata cazul de forta majora si vor lua toate masurile necesare in vederea limitarii consecintelor evenimentului. 
Daca in termen de 15 zile evenimentul de forta majora nu inceteaza, partile au dreptul de a denunta unilateral contractul fara pretinderea de daune-interese. 
Forta majora va fi probata conform legii.

15. SOLUTIONAREA CONFLICTELOR. LEGEA APLICABILA

Contractul va fi guvernat si interpretat in conformitate cu legea din Republica Moldova. Orice conflict aparut intre CadouriBune.md si Clienti va fi rezolvat pe cale amiabila. In cazul in care acest lucru nu este posibil, prima cale de solutionare este medierea, in conditiile legii, iar daca aceasta esueaza se apeleaza la instantele competente de la domiciliul Clientului.

16. FRAUDA

Crearea de conturi multiple folosind astfel de adrese generate automat si care expira dupa o perioada predefinita, pentru a putea beneficia de promotii sau oferte, sau orice comportament fraudulos in masura sa afecteze bunul mers al campaniilor, este interzisa si va fi considerata o tentativa de frauda. Proprietarul site-ului CadouriBune.md isi rezerva dreptul de a suspenda conturile astfel create si de a retrage beneficiile aferente promotiilor sau ofertelor in curs, de a anula contul fara preaviz, instiintare, alte formalitati sau despagubiri. 
Orice tentativa de frauda sau orice frauda (cum ar fi dar fara a se limita la: accesarea datelor Clientilor CadouriBune.md, alterarea continutului site-ului, incercarea de afectare a performantelor serverelor CadouriBune.md, deturnarea continutului livrarilor catre terti etc) vor fi pedepsite conform legii penale.

17. DISPOZITII FINALE

Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, acest fapt nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze. 
Actualizat la data de 28.11.2019: ÎI Guzun Andrei– CadouriBune.md.